if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέα βουτιά στο φυσικό αέριο – Η δυναμική της αγοράς

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη διευρύνοντας τις απώλειες της τάξης του 10% που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη διευρύνοντας τις απώλειες της τάξης του 10% που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα 32 ευρώ η μεγαβατώρα υποχωρούν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω του ήπιου καιρού της Άνοιξης και της υπερεπάρκειας των φορτίων που έχουν συσσωρευτεί σε ευρωπαϊκούς χώρους FSRU.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνέχισαν την πτώση τους στα 32 ευρώ ανά μεγαβατώρα την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, μετά από πτώση 10% την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σηματοδότησε την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2020.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκονται πλέον σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Ιούνιο του 2021 και σημαντικά κάτω από το ανώτατο όριο των 339 ευρώ που έφτασε τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Η μείωση μπορεί να αποδοθεί σε παράγοντες όπως οι άφθονες προμήθειες LNG, η μειωμένη κατανάλωση, οι ήπιες καιρικές συνθήκες και η υποτονική ζήτηση από την Ασία.

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα οι μη φυσιολογικοί καύσωνες και οι συνθήκες ξηρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με την αναζωπύρωση της ζήτησης LNG στην Ασία, να ασκήσουν ανοδική πίεση στις τιμές.

Εν τω μεταξύ, οι Financial Times ανέφεραν ότι η G7 και η ΕΕ πρόκειται να εφαρμόσουν εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου για διαδρομές όπου η Μόσχα έχει μειώσει τις προμήθειες.

Νέα βουτιά στο φυσικό αέριο – Η δυναμική της αγοράς
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version