if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κίνα: Σταθερά τα επιτόκια – Σε καλό δρόμο η ανάπτυξη

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις από την Κίνα, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική,

Chinese Central bank, Peoples Bank of China

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC)

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις από την Κίνα, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική, όπως φάνηκε από τα πρόσφατα στοιχεία για το ΑΕΠ και τη βιομηχανική παραγωγή.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) άφησε σταθερά τα βασικά επιτόκια δανεισμού της για όγδοο συνεχόμενο μήνα στη συνεδρίαση του Απριλίου, καθώς η οικονομική ανάκαμψη κρίνεται σχετικά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά την απόσυρση των περισσότερων μέτρων κατά του COVID τον περασμένο Δεκέμβριο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το βασικό επιτόκιο δανείου ενός έτους (LPR), το οποίο χρησιμοποιείται για χρήσεις της προθεσμιακής διευκόλυνσης για δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών διατηρήθηκαν αμετάβλητες στο 3,65%. Το επιτόκιο της πενταετίας, αναφοράς για τα στεγαστικά δάνεια, διατηρήθηκε στο 4,3%.

Η κίνηση ήρθε αφού η κεντρική τράπεζα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα διατήρησε το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής της στο 2,75%.

Το διοικητικό συμβούλιο συνέχισε να ενισχύει τη ρευστότητα στην οικονομία καθώς μετακύλισε τα δάνεια που εξέπνεαν για πέμπτο μήνα, νωρίτερα τον Απρίλιο.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε 4,5% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2023, επιταχύνοντας από άνοδο 2,9% το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας τον ισχυρότερο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2022, και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς κατά 4%.

Η Κίνα μείωσε τελευταία φορά και τα δύο LPR τον Αύγουστο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version