Νέες, απρόσμενες διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση στις σχέσεις Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, με σαφείς πολιτικές απολήξεις, καθώς ο άρτι παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, με νέα παρέμβασή του ισχυρίζεται ότι είχε και άλλη -εκτός του Γ. Γεραπετρίτη- επαφή με κυβερνητικό παράγοντα, αφήνοντας υπόνοιες για μεγάλης έκτασης παρέμβαση.
Συνάντηση και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα αναφέρει πως είχε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, που ήταν και πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Τζανερίκος που παραιτήθηκε μετά από δημόσια σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ήταν επικεφαλής του δικαστικού σχηματισμού που θα κρίνει την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες εκλογές.
Ο τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγκου -του οποίου η παραίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα-ισχυρίζεται ότι αιτία για τη δημόσια παρέμβασή του αποτέλεσε το μπαράζ εξωθεσμικών παρεμβάσεων από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο ίδιος αναφέρει ότι είχε δύο συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, η μία εκ των οποίων ήταν τον Γ. Γεραπετρίτη. Για τη δεύτερη, που αφήνει και υπόνοιες παρέμβασης, δεν δίνει όνομα, ούτε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση Τζανερίκου – Γεραπετρίτη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Τζανερίκο, αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης ήταν η εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ αναφέρει ότι του προτάθηκε, μετά την αφυπηρέτησή του, θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.
Ωστόσο, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν επιθυμεί, όπως ρητώς επισημαίνει, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, να αποκαλύψει ούτε την ταυτότητα και τα στοιχεία του εν λόγω κυβερνητικού παράγοντα, ούτε το σημείο που έγινε η επίμαχη συνάντηση.
Auditor’s note: Ανεβαίνει το ρίσκο
Η νέα αυτή καταγγελία αναμένεται να αναθερμάνει την ένταση γύρω από το κόμμα Έλληνες που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, να δώσει πυρομαχικά στην αντιπολίτευση, που ενόψει εκλογών θα θέσει θέμα παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη.Οι εξελίξεις αυτές ανεβάζουν το πολιτικό ρίσκο, υπονομεύουν την πολιτική σταθερότητα και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ρευστό και εκρηκτικό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.
Το Crisis Monitor έχει επισημάνει κατ επανάληψη τους κινδύνους ελλοχεύουν από την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη και από το σκηνικό που δημιουργείται αναφορικά με το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.