if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η πρώτη συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ μετά την εισβολή

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ οι διμερείς σχέσεις

Secretary of State Antony Blinken greets Russian Foreign Minister Sergey Lavrov before their meeting, Friday, Jan. 21, 2022, in Geneva, Switzerland. (AP Photo/Alex Brandon, Pool)

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ οι διμερείς σχέσεις έχουν οξυνθεί με την αποχώρηση της Ρωσίας από συνθήκη NEW START για τα πυρηνικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ταξιδεύει με τον Μπλίνκεν και που επικαλείται το CNN.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, καθώς οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σχετικά με την Ουκρανία αλλά και με τη ρωσική υπαναχώρηση από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα New START.

Μπλίνκεν και Λαβρόφ μίλησαν για περίπου 10 λεπτά, είπε ο ίδιος αξιωματούχος. Στη συνομιλία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Πολ Ουέλαν και να επιστρέψει στη New START, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο, αυτή η συνάντηση ήταν εκτός προγράμματος και ο Μπλίνκεν ήταν αυτός που προσέγγισε τον Λαβρόφ στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του G20.

Η τελευταία φορά που Μπλίνκεν και Λαβρόφ συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν ήταν πριν από τη ρωσική εισβολή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version