Δύο υποθέσεις, όχι μία, με κεντρικό πρόσωπο τον Τάκη Θεοδωρικάκο ήρθαν στην επιφάνεια αυτό το Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και μετά από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Το περίεργο όμως είναι τα δύο χτυπήματα έρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές: Το ένα από το Βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και το άλλο από το Documento του Κώστα Βαξεβάνη.
Τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα του Βήματος για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσαν ήδη παρέμβαση του υπουργού, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, διέταξε την διενέργεια έρευνας. Παράλληλα όμως, στις εξελίξεις παρενέβη και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, διατάσσοντας επίσης την ποινική διερεύνηση. Το δεύτερο θέμα, που έχει σαφώς πιο… πολιτική και λιγότερο επιχειρησιακή υφή, οπότε παραπέμπεται για το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Αμφότερα τα δημοσιεύματα όμως, ακολουθούν -χρονικά- τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναφέρονται σε θέματα που έχουν συμβεί από έως και 4 χρόνια πριν, χωρίς αυτό να αμφισβητεί ή να υπονομεύει τη βασιμότητα των καταγγελιών και την αξιοπιστία του ρεπορτάζ….
Σίγουρο είναι πάντως ότι ο Τάκης πρέπει να έχει λάβει κλήση για να παραστεί στο Μαξίμου άμα τη επιστροφή του πρωθυπουργού, ενώ ήδη έχει ενημερώσει τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο. Όσο περιέργο κι αν φαίνεται, τη ζημιά θα την -αν την πάθει- θα είναι εξαιτίας του δημοσιεύματος του Documento και όχι από αυτό του Βήματος που είναι και πιο πιασάρικο και εντυπωσιακό…
Η επίθεση από το Βήμα δεν ήταν άλλωστε η πρώτη, αλλά η επόμενη -και ίσως η πιο σκληρή- από μια σειρά επιθέσεων, που δέχεται από τη μέρα που ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέλαβε το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Παράλληλα, όμως, ήταν αναμενόμενη και ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν αιφνιδιάστηκε… Όπως φαίνεται άλλωστε κι από τα αντανακλαστικά που επέδειξε η Δικαιοσύνη…
Πρώτα κρίσεις… μετά κρισάρες!
Οι επιθέσεις αυτές έπονται των κρίσεων… τις οποίες ο Γιάννης Σουλιώτης στην Καθημερινή χαρακτήρισε “εκκαθαρίσεις” και μάλιστα χωρίς τα εισαγωγικά που βάζουμε εμείς… αποδίδοντάς τες στο #ΕΥΠGate… Το θέμα βέβαια του Λαμπρόπουλου στο Βήμα πάει πολύ πιο πίσω και πιάνει το νήμα από το 2018… επί ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόβλημα είναι ότι η έρευνα Λαμπρόπουλου έχει ένα κενό… (να, με το συμπάθιο). Από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάιο του 2022 δεν υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του κυκλώματος… Τί συνέβη στο μεσοδιάστημα; Ίσως οι μαφιόζοι έπαιρναν επιδοτήσεις και έκαναν διακοπές με αυτά… αλλά κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται, καθώς στο μεταξύ οι δολοφονίες και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ήταν στην ημερήσια διάταξη και πολλές ηχηρές…
Αντιστοίχως, στο θέμα του Documento, η καταγγελία που δημοσιεύεται αυτούσια, προφανώς από τον καταγγέλοντα έρχεται ένα χρόνο μετά το περιστατικό και αφού ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ…
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των κρίσεων αποστρατεύθηκαν και μετατέθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί που θεωρούνταν εξελίξιμοι και βρίσκονταν σε καίριες θέσεις, όπως αυτή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείριση και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ,ΔΑ.Π), η οποία διαθέτει δικό της, ανεξάρτητο, κέντρο παρακολούθησης και επισυνδέσεων… Επίσης, εκτός βρέθηκε και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο διευθυντής Ασφαλείας, ενώ είχε προηγηθεί η αποψίλωση άλλων τμημάτων της ΓΑΔΑ.