if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κοντά σε υψηλά 9μηνου κρατιέται ο χρυσός

Σταθεροποιητικά, μεν, κοντά στα υψηλά 9μηνου δε, παραμένει η τιμή του χρυσού, ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Σταθεροποιητικά, μεν, κοντά στα υψηλά 9μηνου δε, παραμένει η τιμή του χρυσού, ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τον καθορισμό των επιτοκίων, συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να εμπεδώσει την ηπιότερη πολιτική και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές προσαρμογές στη ρητορική της ανακοίνωσης.

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε γύρω στα 1.930 δολάρια η ουγγιά τη Δευτέρα, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν στο περιθώριο ενόψει της συνεδρίασης της Fed αυτή την εβδομάδα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αποφασίσει μικρότερη αύξηση κατά τρίμηνο την Τετάρτη, ενώ οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω για ενδείξεις για την πορεία των αυξήσεων και το ταβάνι.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός PCE στον οποίο έδειξε να εστιάζει η Fed, επιβραδύνθηκε σε χαμηλό άνω του ενός έτους τον Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας το σενάριο για βραδύτερο ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής. Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της οικονομίας στα τέλη του περασμένου έτους, με τους περισσότερους αναλυτές να αναμένουν ήπια ύφεση έως το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζουν επίσης αυτή την εβδομάδα για τον καθορισμό της νομισματικής τους πολιτικής.

Κοντά σε υψηλά 9μηνου κρατιέται ο χρυσός
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version