if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ράλι στο πετρέλαιο με προσδοκίες χαλάρωσης στην Κίνα

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς καθώς καλλιεργούνται προσδοκίες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid

Fire on flare stack at oil and gas central processing platform while burning toxic and release over pressure from process.

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς καθώς καλλιεργούνται προσδοκίες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid στην Κίνα και φήμες για μείωση παραγωγής από τους OPEC+.

Τα futures του αργού WTI και του Brent γράφουν κέρδη της τάξης του 2,5-3% ξεπερνώντας τα 79 και 85 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα την Τρίτη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Την άνοδο υποστηρίζουν ελπίδες ότι η Κίνα θα χαλαρώσει σύντομα ορισμένους από τους περιορισμούς της για τον κορονοϊό, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ταυτόχρονα, οι εικασίες ότι οι OPEC+ μπορεί να συμφωνήσουν σε ακόμη μία άλλη μείωση της παραγωγής στη συνάντησή του στις 4 Δεκεμβρίου συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών.

Τον προηγούμενο μήνα, το καρτέλ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και περαιτέρω περικοπές θα μπορούσαν επίσης να είναι μια επιλογή αυτή τη φορά.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν τη Δευτέρα για το ρωσικό ανώτατο όριο τιμών που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Τόσο η G7 όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συζητήσει ένα ανώτατο όριο μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι, αλλά ορισμένες χώρες όπως η Πολωνία υποστηρίζουν ότι το ανώτατο όριο πρέπει να είναι χαμηλότερο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version