Τα futures του χάλυβα υποχώρησαν στα 3.730 CNY ανά τόνο την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, πλησιάζοντας το χαμηλό 20 μηνών των 3.715 CNY που σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου, καθώς οι φόβοι για την παγκόσμια ύφεση συνέχισαν να μειώνουν την όρεξη για βασικά μέταλλα.
Η Rio Tinto, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις μεταλλευμάτων καθώς η ζήτηση από την Κίνα, που αποτελεί κορυφαίο καταναλωτή χάλυβα, μειώθηκε ραγδαία,
Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jiping τόνισε εκ νέου τη σημασία της πολιτικής της χώρας κατά του μηδενικού Covid κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρατείνοντας περαιτέρω την αβεβαιότητα ότι μια έξαρση κρουσμάτων θα μπορούσε να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στις μεγάλες πόλεις.
Τα κρούσματα Covid έχουν αυξηθεί σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τον Αύγουστο μετά την εθνική αργία της Κίνας που διαρκεί μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να εντείνουν τις δοκιμές σε μεγάλες πόλεις.