Σημαντικές αναθεωρήσεις περιλαμβάνει το νέο World Economic Outlook του ΔΝΤ, καθώς η αντιστροφή της παγκόσμιας τάσης στα επιτόκια για τον έλεγχο του πληθωρισμού προκαλεί ντόμινο επιβράδυνσης, που πλήττει ακόμα και τις πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.
Εν προκειμένω το ΑΕΠ της Ινδίας αυξήθηκε κατά 4,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, περικόπτοντας ελαφρά την ετήσια ανάπτυξη το 2021-22 στο 8,7% λόγω των περιορισμών της Omicron που θέτουν περιορισμό στην οικονομική δραστηριότητα σε αυτό το τελευταίο τρίμηνο του ινδικού οικονομικού έτους. Το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους (Απρίλιος έως Ιούνιος), η ανάπτυξη επέστρεψε στο 13,5%.
Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, η ανάπτυξη της οικονομίας της Ινδίας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δυναμική σε παγκόσμια κλίμακα και η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έως το 2030.
Το ΔΝΤ έχει προβλέψει αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 6,8% για την Ινδία το 2022. Βέβαια, τα προγνωστικά για πολλές χώρες έχουν υποβαθμιστεί στο νέο World Economic Outlook, κάτι που ισχύει και για την Ινδία. Στην ανάλυση του Απριλίου, το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 8,2% για τη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, και με τα νέα δεδομένα η Ινδία παραμένει στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο (από εκείνες με ΑΕΠ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο), αν και στην 9η θέση, από την 4η θέση τον Απρίλιο.
Η Γουιάνα χαρακτηρίστηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία και στις δύο προβλέψεις του ΔΝΤ. Η αραιοκατοικημένη χώρα αναπτύσσεται χάρη σε νέα έργα εκμετάλλευσης πετρελαίου. Η ανάπτυξη της Ιρλανδίας αναθεωρήθηκε επίσης δραστικά προς τα πάνω,
αλλά το ΑΕΠ της μικρής χώρας είναι εμφανώς ασταθές λόγω των πολλών πολυεθνικών που έχουν την έδρα τους εκεί και εκμεταλλεύονται ευνοϊκούς φορολογικούς όρους εντός της ΕΕ.