Η παγκόσμια ζήτηση για κρέας αυξάνεται εδώ και δεκαετίες. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η παγκόσμια παραγωγή κρέατος έχει πενταπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1960.
Για το 2022, ο FAO προβλέπει ότι η ποσότητα του παραγόμενου κρέατος θα είναι περίπου 361 εκατομμύρια τόνοι. Σύμφωνα με τον FAO, η κρίση του Covid-19 οδήγησε σε πολλές διαταραχές στην παραγωγή και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν προκάλεσε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής: Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ανοδική τάση στον όγκο παραγωγής συνεχίστηκε, όπως δείχνει το infographic.
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε μια αλλαγή στην παγκόσμια γεωργία. Το κόστος παραγωγής κρέατος έγινε χαμηλότερο λόγω της αυξανόμενης παραγωγής ζωοτροφών όπως η σόγια ή το καλαμπόκι, αυξάνοντας έτσι την προσφορά κρέατος σε πολλές χώρες. Ειδικά στις πολυπληθείς χώρες της Ασίας, η ζήτηση για διάφορα είδη κρέατος αυξήθηκε. Η Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά παραγωγής κρέατος, με έμφαση στο χοιρινό και τα πουλερικά.
You will find more infographics at Statista