Καθώς ο Μιχάλης Σάλλας “τρέχει” την διπλή αμκ και την αναβάθμιση της Παγκρήτιας Τράπεζας, με στόχο και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέτασε την παλιά υπόθεση της αμκ της Τράπεζας Πειραιώς, απαλλάσσοντας τον τραπεζίτη με οριακή πλειοψηφία.
Στο επίκεντρο εξελίξεων βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο Μιχάλης Σάλλας, καθώς ο τραπεζίτης κινείται επιθετικά στον τραπεζικό τομέα, επιδιώκοντας να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση της Παγκρήτιας σε midsized bank. Παράλληλα, όμως, ο τραπεζίτης είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει και την “ουρά” από παλαιότερα project, τα οποία εξετάζει -τώρα, μετά από δώδεκα χρόνια- η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, απάλλαξε τον Μιχάλη Σάλλα από ενδεχόμενες ευθύνες για παρατυπίες της αμκ της Τράπεζας Πειραιώς προ 12 ετών. Πριν από την απόφαση όμως φαίνεται ότι υπήρξε… παρασκήνιο.
Μια σειρά αλληλένδετων αλλά όχι απαραίτητα προαποφασισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και εκτέλεσης προκαλώντας ενίοτε αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ερμηνευτούν εύκολα και σίγουρα όχι δια γυμνού οφθαλμού.
“Ανεξήγητα”…
Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκαν, ξαφνικά, δημοσιεύματα που εγκαλούσαν τη Βασιλική Λαζαράκου από media φίλα προσκείμενα στον Μιχάλη Σάλλα. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αυτά ακολουθούσαν την πρώτη επαφή των δημοσιογράφων με τον CEO της ΕΧΑΕ και ως εκ τούτου επιχειρήθηκε να ερμηνευτούν υπ αυτό το πρίσμα. Τα δημοσιεύματα φαίνεται, όμως, ότι εντάσσονται σε διαφορετικό κύκλο επικοινωνίας…
Εντάξει, η καθυστέρηση των 12 ετών στην εξέταση της υπόθεσης και τοποθέτησής της τη στιγμή που τρέχει άλλη αμκ στην οποία παίζει ρόλο ο ίδιος τραπεζίτης είναι τουλάχιστον… ύποπτο. Αντιστοίχως, όμως, και τα δημοσιεύματα που στοχοποιούν την κ. Λαζαράκου εγείρουν ερωτηματικά…
Συνδυαστικά, οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος αξιοπιστίας στην ελληνική κεφαλαιαγορά, η οποία συνεχίζει να μετράει πληγές.
Εν τέλει, για την απαλλαγή του Μιχάλη Σάλλα χρειάστηκε να αλλάξει την ψήφο της η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, η οποία είχε στη συνεδρίαση της Παρασκευής ψηφίσει “λευκό” και εν τέλει ψήφισε “υπέρ”.