Ταβάνι όπως φαίνεται χτύπησε η τεχνική αντίδραση των τιμών του πετρελαίου, καθώς τόσο το Brent όσο και το WTI επιβεβαιώνουν τις ισχυρές αντιστάσεις στα 95 και 102 δολάρια αντίστοιχα, τις οποίες απέτυχαν να διασπάσουν και αυτή τη φορά παρά την εμπεδωμένη και θεμελιωδώς υποστηριζόμενη δυναμική του διήμερου ράλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI απέτυχαν να διατηρήσουν τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησαν περισσότερο από 1% κάτω από τα 94 δολάρια το βαρέλι, ενώ στα πέριξ των 100 κινούνται τα futures του Brent.
Οι τιμές υποχωρούν μετά το διήμερο ανοδικό ράλι που έδωσε κέρδη της τάξης του 5%, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να “χωνέψουν” τα σημάδια σύσφιξης των προμηθειών έναντι ανησυχιών για μείωση της ζήτησης της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.
Για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων μακροοικονομικών αντιθέσεων, η Σαουδική Αραβία επισήμανε πιθανές περικοπές της παραγωγής από τον OPEC+ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι οποίες θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να εξουδετερώσουν τυχόν επιπλέον πετρέλαιο από το Ιράν, εάν η Δύση άρει τις κυρώσεις στη βιομηχανία της. Η Τεχεράνη δήλωσε ότι επανεξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στο «τελικό» κείμενο της ΕΕ για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου.
Οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία και το Καζακστάν μέσω του τερματικού σταθμού της Μαύρης Θάλασσας της Κοινοπραξίας Caspian Pipeline ανεστάλησαν λόγω κατεστραμμένου αγωγού. Από την πλευρά της ζήτησης, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι ΗΠΑ εξήγαγαν ποσότητα ρεκόρ αργού και διυλισμένων προϊόντων την περασμένη εβδομάδα.