Υπό πίεση παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου για μια ακόμη συνεδρίαση, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία για την προσφορά και τη ζήτηση δείχνουν δυναμική πλεονασματικής αναπροσαρμογής του ισοζυγίου.
Στο κόκκινο βρίσκονται τα futures τόσο για το WTI όσο και για το Brent, διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα 88 και τα 94 δολάρια αντίστοιχα.
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και της Κίνας πυροδότησαν νέες ανησυχίες για πιθανή παγκόσμια ύφεση που θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση ενέργειας. Η εργοστασιακή και λιανική δραστηριότητα της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, ωθώντας την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να στηρίξει τη ζήτηση. Στις ΗΠΑ, ο Δείκτης Κατασκευής του New York Empire State σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που είχε ποτέ τον Αύγουστο.
Από την πλευρά της προσφοράς, η προοπτική για αυξημένες ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου επιβάρυνε επίσης τις τιμές καθώς το Ιράν ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΕΕ για αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, καλώντας τις ΗΠΑ να επιδείξουν «ρεαλιστική προσέγγιση και ευελιξία» για την επίλυση τριών ζητημάτων που απομένουν.
Στην ίδια κατεύθυνση συμβάλλουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Saudi Aramco, Amin Nasser, ο οποίος υποστήριξε την Κυριακή ότι η κρατική εταιρία είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή αργού στη μέγιστη χωρητικότητά της των 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, εάν η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας το ζητήσει.