Σύγχυση, προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η δημοσίευση δύο διαφορετικών μεταξύ τους χαρτών επικινδυνότητας πυρκαγιάς από κρατικούς φορείς, καθώς Πολιτική Προστασία και Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνουν στη δημοσιότητα δεν συμφωνούν ούτε στα μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου, ούτε στην κλίμακα.
Το Crisis Monitor σε μια προσπάθεια να καταγράφει σφαιρικά και να παράσχει τη δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση θα αναδεικνύει και τους δύο χάρτες, χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα αξιολόγησης μεταξύ τους.
Είναι πάντως γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές αυξάνουν τη διαθεσιμότητα στοιχείων και επιστημονικών προσεγγίσεων, όταν γίνεται σε ερευνητικό επίπεδο. Από την σκοπιά λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, προδίδουν την έξαρση μιας υφέρπουσας σύγκρουσης μεταξύ δύο κρατικών φορέων, που συνεπάγεται αδυναμία επαρκούς και αποτελεσματικού συντονισμού τους.
Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ο κίνδυνος είναι σε μέσο επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και υψηλός στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη Μαγνησία και τμήματα της Εύβοιας.
Με βάση τον αντίστοιχο χάρτη του Meteo, ο κίνδυνος είναι γενικά υψηλός και πολύ υψηλός σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, της Μακεδονίας, τη Μαγνησία και την Εύβοια.