Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Γάια Ευβοίας, καθώς όπως αναφέρει σε ενημερώσεις της μέσω twitter η Πυροσβεστική οι δυνάμεις ενισχύονται σημαντικά καθώς περνάει η ώρα.
Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα επιχειρούν στη φωτιά που μαίνεται στη Γάια της Εύβοιας, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Η φωτιά ξυπνά μνήμες της προηγούμενης χρονιάς προκαλώντας ανησυχίας.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την πύρινη λαίλαπα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες Πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα καθώς και 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.
Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην περιοχή Γάια Εύβοιας και συνολικά επιχειρούν, 70 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 18, 2022