if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων το πετρέλαιο – Δεν θα πέσει πολύ ακόμα

chart fall

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI διαπραγματεύονταν κάτω από τα 114 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουνίου και απομακρύνονταν περαιτέρω από τα εβδομαδιαία υψηλά του των 123,7 δολαρίων εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης στη ζήτηση.


Η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως και οι επίμονες εστίες κορωνοϊού στην χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, την Κίνα, πυροδότησε ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, με τους οργανισμούς να βλέπουν τη δυναμική της ζήτησης να βαίνει μειούμενη μετά από ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο.

Η τελευταία έκθεση της EIA επεσήμανε την υποτονική κατανάλωση και την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων εν μέσω επιδείνωσης των προοπτικών για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και προειδοποίησε ότι η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα το 2023.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Επιπλέον, τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε απροσδόκητα στα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

Ωστόσο, οι τιμές πρόκειται να παραμείνουν υψηλές καθώς η προσφορά από τη Ρωσία πρόκειται να παραμείνει χαμηλή εν μέσω κυρώσεων της Δύσης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version