if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γερμανία: Σχεδόν μηδένισε το εμπορικό πλεόνασμα – Στη Ρωσία πάνε τα λεφτά

Ραγδαία μείωση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Απρίλιο, καθώς οι αυξημένες τιμές ενέργειας αφαιμάζουν τη χώρα

Ραγδαία μείωση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Απρίλιο, καθώς οι αυξημένες τιμές ενέργειας αφαιμάζουν τη χώρα διογκώνοντας τις πληρωμές προς Ρωσία και ΗΠΑ για φυσικό αέριο, LNG και πετρέλαιο.

Το εμπορικό πλεόνασμα στη Γερμανία μειώθηκε απότομα σε 1,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2022, το χαμηλότερο από το 1992, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 25,2% σε ετήσια βάση στα 120,9 δισ. ευρώ, καθώς οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόλις κατά 9,2%.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι εξαγωγές στη Ρωσία ανήλθαν μόνο σε 800 εκατ. ευρώ. Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4.4% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,1%. Οι πωλήσεις στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 10% τον Απρίλιο, μετά την πτώση 60% τον Μάρτιο λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν.

Οι εξαγωγές αφορούσαν χώρες της ΕΕ (4,2%) και στις ΗΠΑ (7,7%).

Οι εισαγωγές από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 12,3% και από την Ευρωζώνη κατά 2,4%, ενώ οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,2%.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version