Πτωτικά κινούνται την Παρασκευή τα futures του πετρελαίου σε Σικάγο και Λονδίνο, παραμένουν όμως σε τροχιά να σημειώσουν κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.
Ενισχυμένα σε εβδομαδιαία βάση αναμένεται να τερματήσουν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή, λόγω των επίμονων ανησυχιών για τη στενή παγκόσμια προσφορά.
Τα στοιχεία της EIA που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα λόγω της ραγδαίας αύξησης των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Εν τω μεταξύ, η ΕΕ συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την Ουγγαρία σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία με το τον πρόεδρο του Ευθρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, να δηξλώνει ότι είναι βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Μαΐου.
Αξιωματούχος της Ουγγαρία, πάντως, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται 3-½ έως 4 χρόνια για να απομακρυνθεί από το ρωσικό αργό και να κάνει τεράστιες επενδύσεις για να προσαρμόσει την οικονομία της και ότι δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει το προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ έως ότου επιτευχθεί συμφωνία για όλα τα ζητήματα.
Κατά τα άλλα, οι OPEC+ αναμένεται ευρέως να τηρήσουν τη συμφωνία παραγωγής πετρελαίου του περασμένου έτους στη σύνοδό του στις 2 Ιουνίου και να αυξήσει τους στόχους παραγωγής του Ιουλίου κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα.
Η πορεία των τιμών του πετρελαίου