if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Έσπασε το πτωτικό σερί το Χρηματιστήριο της Μόσχας

MOEX

Το πρωτικό σερί των 8 συνεδριάσεων έσπασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Μόσχας με τον MOEX να κλείνει με οριακά κέρδη 0,6%.

Το πρωτικό σερί των 8 συνεδριάσεων έσπασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Μόσχας με τον MOEX να κλείνει με οριακά κέρδη 0,6%.

Ο δείκτης MOEX Ρωσίας έκλεισε 0,6% υψηλότερα στις 2.330 την Τετάρτη, με ανάκαμψη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις μετοχές εξόρυξης καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να χωνεύουν τους κινδύνους με την προοπτική πρόσθετων κυρώσεων από τη Δύση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η VTB σημείωσε κέρδη 3,2%, ενώ η Sberbank ενισχύθηκε κατά 1%. Η Severstal ήταν η λοκομοτίβα στην εξόρυξη, με κέρδη 4,1%, διευρύνοντας το ανοδικό της σερί στην τρίτη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία, με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βρίσκονται σε συνομιλίες με εταιρίες πετρελαίου για να διαπραγματευτούν εναλλακτικούς προμηθευτές.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν νέες πιέσεις στν Lukoil με τη μετοχή της να κλείνει με απώλειες 4%, ενώ η Gazprom σημείωσε πτώση 0,9%.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων από την ΕΕ θα μπορούσε επίσης να πλήττει την Sberbank και να θέτει εμπάργκο στις εισαγωγές πυρηνικών καυσίμων. .

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version