if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων το φυσικό αέριο

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων το φυσικό αέριο

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων, κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα διαπραγματεύονται τα futures του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία διατηρεί αμείωτη την προσφορά από όλους τους διαθέσιμους αγωγούς και η Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκει διόδους για αύξηση προμηθειών και διαφοροποίηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην ΕΕ τον πρώτο μήνα διαπραγματεύονταν στο χαμηλό τριών εβδομάδων των 98 ευρώ ανά μεγαβατώρα, συνεχίζοντας σε πτωτική τροχιά μετά τα νέα για περισσότερες συμφωνίες προμήθειας LNG, ενώ οι ανησυχίες για τις ρωσικές προμήθειες παρέμειναν περιορισμένες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Γερμανία και το Κατάρ συμφώνησαν για νέες διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προμήθειες LNG, μετά το ταξίδι του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας στο Κατάρ.

Παράλληλα, η Γερμανία επιχειρεί τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της μίγματος τόσο προς το καύσιμο όσο και προς τους προμηθευτές. Έτσι, συζητά πλέον και τη δημιουργία αγωγού υδρογόνου με τη Νορβηγία.

Εν τω μεταξύ, η Gazprom είπε ότι συνέχισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών.

Ωστόσο, οι ανοδικοί κίνδυνοι περιόρισαν την πτώση, καθώς οι χώρες της ΕΕ σκέφτονται να συμμετάσχουν στις ΗΠΑ στην απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού, αν και οι αγορές ρωσικού πετρελαίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των συνολικών εισαγωγών αργού στην ΕΕ. .

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version