if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

SitRep Ουκρανία: Αμερικανός δημοσιογράφος νεκρός. Βομβαρδισμοί και πολιορκίες

Χάρτης της Ουκρανίας

Δραματική τροπή λαμβάνει η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία οξύνει τη στάση της απέναντι στη Δύση, θέλοντας να αποκόψει τις γραμμές εφοδιασμού και να στείλει μήνυμα πλήρους καταστολής στις ουκρανικές δυνάμεις αντίστασης.

Οι άμαχοι νεκροί αυξάνονται καθημερινά, όπως και οι πρόσφυγες. Την Κυριακή νεκρός από ρωσικά πυρά έπεσε και Αμερικανός κάμεραμαν, ενώ τραυματίστηκε και ένας ακόμα από την ίδια ομάδα. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να εντείνουν τις αντιδράσεις της Δύσης σε πολλά επίπεδα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το προσφυγικό κύμα εντείνεται καθώς πόλεις τίθενται σε καθεστώς πολιορκίας και τρόφιμα δεν υπάρχουν. Η κατάσταση οξύνεται στο ανθρωπιστικό μέτωπο με εκατομμύρια εκτοπισμένους, συνθήκες πείνας σε πολλές περιοχές και ακραίες σκηνές πλιάτσικο από τους εισβολείς.

Η δράση πολλών και ετερόκλητων δυνάμεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας δημιουργεί συνθήκες οιονεί εμφυλίου πολέμου, καθώς οι Ρώσοι ενισχύουν ρωσόφωνους και τους τοποθετούν σε θέσεις ισχύος εκτοπίζοντας τους εκλεγμένους.

Η τακτική εικόνα της κατάστασης παραμένει σταθερή. Η ρωσική στρατηγική της δεύτερης φάσης ξεδιπλώνεται. Ο Πούτιν φαίνεται ότι επιλέγει να χρησιμοποιήσει τις πολιτικές και διπλωματικές διεργασίες παρελκυστικά για να κερδίσει χρόνο και να ενισχύσει τη στρατιωτική θέση της Ρωσίας μέσα στην Ουκρανία.

Σκότωσαν τον Μπρεντ Ρενό

Νεκρός από ρωσικά πυρά την ώρα της μάχης στο Ιρπίν της Ουκρανίας έπεσε, το μεσημέρι της Κυριακής, ο 51χρονος Aμερικανός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Μπρεντ Ρενό.

Ο 51χρονος Αμερικανός έφερε πάνω του τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και μάλιστα αυτή των New York Times, καθώς είχε εργαστεί στο παρελθόν για το αμερικανικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Γεννημένος στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας το 1970 ο Ρενό ήταν βραβευμένος εικονολήπτης, καθώς είχε διακριθεί με τα βραβεία «Peabody» και «DuPont», έχοντας ξοδέψει τις δύο προηγούμενες δεκαετίες της ζωής του μαζί με τον αδελφό του Κρέιγκ δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά φιλμ για κορυφαίες πλατφόρμες και τηλεοπτικά δίκτυα όπως: HBO, NBC, Discovery, PBS, the NYTimes και ViceNews.

Υπό πολιορκία η Μαριούπολη

Τα τελευταία αποθέματα νερού και τροφίμων στην πόλη της Μαριούπολης, που βρίσκεται υπό πολιορκία, εξαντλούνται, προειδοποίησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την πόλη συνεχίζουν να σφυροκοπούν πολιτικούς στόχους.

«Οι κάτοικοι βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση εδώ και 12 ημέρες. Δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε νερό, ούτε θέρμανση στην πόλη. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα τελευταία αποθέματα τροφίμων και νερού εξαντλούνται», σημειώνεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Από 2.100 οι νεκροί

Στη Μαριούπολη, περισσότεροι από 2.100 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης, στις 24 Φεβρουαρίου, έγινε σήμερα γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκαν τουλάχιστον 22 βομβαρδισμοί εναντίον της πόλης. Πάνω από 100 βόμβες έχουν ήδη ριφθεί εναντίον της Μαριούπολης», ανέφερε η δημοτική αρχή στο Telegram.

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version