Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 08/01, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου σημειώθηκαν και καταιγίδες.
Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, 19:45
Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε πάνω από 3000 κεραυνούς έως τι πρώτες βραδινές ώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως το απόγευμα του Σαββάτου 08/01 καταγράφηκε στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας και ήταν ίσο με 84 χιλιοστά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή της βροχόπτωσης, οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» καθώς και ενδεικτικά ύψη βροχής σε επιλεγμένους σταθμούς.
Πηγή: meteo.gr