if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Υγειονομική βόμβα οι ναοί: Πινγκ Πονγκ κυβέρνησης – μητροπολιτών για τους… ανεμβολίαστους

Ιερά Σύνοδος

Ιερά Σύνοδος

Νέα ανακοίνωση με την οποία απαλάσσει το προσωπικό των ναών αποό την ανάγκη ελέγχου των πιστών για πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, υπαναχωρώντας από προγενέστερη που ζητούσε συμμόρφωση και αντιδρώντας στη νέα ΚΥΑ της κυβέρνσης που επιβάλλει την τήρηση των μέτρων με ίδια και άλλα μέσα.

Στην πραγματικότητα, αν και η ΔΙΣ δηλώνει ότι σέβεται τα μέτρα και ζητά από τους πιστούς να τα τηρούν, εν τούτοις κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους επιτρέποντας τη διόγκωση του κινήματος και τη μετατροπή των ναών σε υγειονομικές βόμβες καθώς ο κορονοϊός καλπάζει.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η ΔΙΣ αποφάσισε να καλύψει την έλλειψη βούλησης των ενοριών για έλεγχο στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα τεστ των πιστών, πετώντας το μπαλάκι στην πολιτεία για τους ελέγχους. Το ίδιο επιχείρημα εγείρουν εξ αρχής και στην εστίαση, αλλά η κυβέρνηση απειλώντας με πρόστιμα και διοικητικά μέτρα επέβαλε την εφαρμογή του.

Μετά την ανακοίνωση της ΔΙΣ η κυβέρνηση έρχεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς είτε θα επιτρέψει την παρανομία της Εκκλησίας, είτε θα συγκρουστεί με την ιεραρχεία. Η καθιέρωση διπλών στάνταρντ όμως για την εστίαση και την εκκλησία υπονομεύει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα των μέτρων, δεδομένου ότι οι πιστοί ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στις ευπαθείς ομάδες.

Τέτοιες εξελίξεις οδηγούν νομοτελειακά πιο κοντά σε ένα νέο lockdown. Ούτως ή άλλων το σενάριο αυτό έχει αποκτήσει δυναμική πλέον και στη Γερμανία, ενώ η Αυστρία έχει επιβάλλει πλήρες και η Ολλανδία μερικό.

Ιερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πιστούς

Συνήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι σέβεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι καταδικάζει ιερείς οι οποίοι κάνουν αντιεμβολιαστικά κηρύγματα αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να ελέγχει τα rapid test των πιστών και επομένως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Παράλληλα χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης» και όχι ζήτημα ορθής πίστεως.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου τονίζεται ότι «σταθερή θέση της Εκκλησίας είναι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Κάθε δε αντίθετη άποψη, ακόμα και Κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version