if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Google έχασε δίκη κατά της ΕΕ για πρόστιμο 2,4 δισ.

Breaking down google

Breaking down google

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε προσφυγή της Google για την ακύρωση προστίμου που της επέβαλε η Κομισιόν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, σε υπόθεση υποβάθμισης των site ανταγωνστικών εταιριών.

Η Google έχασε την προσφυγή την Τετάρτη κατά του τεράστιου προστίμου από την DGCOMP για συμπίεση ανταγωνιστικών υπηρεσιών αγορών στη μηχανή αναζήτησής της.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Μετά από χρόνια έρευνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έδινε τακτικά προνομιακή μεταχείριση στη δική του υπηρεσία αγορών και υποβιβάζει ανταγωνιστές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Επιτροπή επέβαλε στην Google πρόστιμο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2017. Ήταν η πρώτη από τις τρεις αντιμονοπωλιακές κυρώσεις, συνολικού ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ επέβαλε στην Google τα τελευταία χρόνια.

Η Google συμμορφώθηκε με την απόφαση και άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών αγορών της, αλλά άσκησε έφεση κατά του προστίμου στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

Η εταιρία προσπάθησε να στοιχειοθετήσει την αγωγή αναίρεσης στη βάση της αρχής ασναλογικότηας και της έλλειψης επαρκώς στοιχείων προσδιορισμού της ζημιάς.

Το timeline

Η Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία για την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2010, μετά από αρκετές καταγγελίες από ανταγωνιστικές εταιρίες σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η απόφαση μπορεί ακόμη να προσβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανώτατο δικαστήριο του μπλοκ.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω μιας σειράς προσπαθειών να σπάσει η κυραιρχία των αμερικανικών εταιριών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft. Οι εταιρίες, που ονομάζονται συλλογικά GAFAM, έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, κλοπή περιεχομένου μέσων ενημέρωσης και πολλές φορές κατηγορούνται ακόμα και ως απειλή στη Δημοκρατία, για τη διάδοση fake news..

Το 2013, η ΕΕ επέβαλε στη Microsoft πρόστιμο 561 εκατομμυρίων ευρώ για την επιβολή του  Internet Explorer στους χρήστες των Windows 7.
και τα δικαστήρια της ΕΕ αποφάσισαν να αυξήσουν τα πρόστιμα σε εταιρίες τεχνολογίας που παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version