if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Θεοδωρικάκος μίλησε με τους 7 αστυνομικούς και τον πατέρα του 20χρονου νεκρού

Ενώ τα social media έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης για το περιστατικό και τις κινήσεις των αστυνομικών

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Πολλών ερμηνειών επιδέχεται η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επισκεφθεί τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έχουν συλληφθεί και παραμένουν υπό κράτηση έως την Τετάρτη οπότε και θα απολογηθούν στον ανακριτή για την υπόθεση του Περάματος. Παράλληλα, ο υπουργός επικοινώνησε και με τον πατέρα του 20χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά, όντας άοπλος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι επισκέφθηκε τους επτά αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί και παραμένουν υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ. Η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έρχεται τη στιγμή που ο ίδιος έχει διατάξει ΕΔΕ εις βάρος των αστυνομικών και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των συνθκών της συμπλοκής που οδήγησε στον θάνατο του άοπλου 20χρονου Ρομά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η επίκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη συμπίπτει με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στα social media για το περιστατικό και αφού είχε τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ των αστυνομικών -κατά παράβαση κάθε διαδικασίας- ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος έπσευσε, βέβαια, να διευκρινίσει ότι η επίσκεψή του είχε ανθρώπινο χαρακτήρα και προέβαλε ως αντιστάθμισμα τα συλλυπτήρια που απηύθυνε στον πατέρα του θύματος. Ωστόσο, οι κινήσεις των υπουργών έχουν από μόνες τους υψηλή σημειολογική αξία, ιδιαίτερα όταν η διερεύνηση τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο παραμένει… ανοιχτή.

Το Tweet του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ακόμα όμως και επί του Tweet η αντιπαράθεση στα social media συνεχίστηκε, με τις ερμηνείες που αποδίδονται να ποικίλουν, καθώς κάθε πλευρά επιλέγει αναγνώσεις που εξυπηρετούν το σκεπτικό που θέλει να προάγει. Στην πραγματικότητα όμως, αποδέχτης τέτοιων μηνυμάτων είναι πρωτίστως η Δικαιοσύνη, η οποία καταγράφει και συνυπολογίζει.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version