Τα 83 δολάρια το βαρέλι ξεπέρασε η τιμή του πετρελαίου σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1% τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2014.
Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ η προφορά παραμένει περιορισμένη τόσο από τον OPEC+ όσο και εξαιτίας των ακριβών ναύλων και της απορρόφησης ποσοτήτων από τις ασιατικές αγορές.
Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ορισμένες ασιατικές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, καταργώντας απαιτήσεις καραντίνας για την τόνωση του τουρισμού και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, οι παραγωγοί ενέργειας συνεχίζουν να αντικαθιστούν από το ακριβό αέριο και τον άνθρακα με πετρέλαιο και ντίζελ, καθώς οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις ενέργειας.
Όσον αφορά τη μελλοντική παραγωγή, ο αριθμός πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε 10 σε 543 την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2020 σύμφωνα με την Baker Hughes Co.
Αντιθέτως, τα διυλιστήρια στην Κίνα μείωσαν την παραγωγικότητά τους τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020. Η έλλειψη πρώτων υλών και οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί περιόρισαν τη ζήτηση για καύσιμο από τις βιομηχανίες, γεγονός που προσμεττράται στους ανασταλτικούς παράγοντες για την περαιτέρω άνοδο των τιμών.