if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ληστεία υψηλού προφίλ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας. – Πολλά ερωτηματικά

Σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήματα της περιοχής

Ληστεία

Ληστεία υψηλού προφίλ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ανησυχία και έντονη κινητοποίηση των αρχών προκαλεί η ληστεία υποκατσατήματος tράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από ληστεία που έγινε το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η ληστεία έγινε σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, με τους δράστες μάλιστα να φέρουν βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και όσα είπαν οι υπάλληλοι, δύο άτομα μπήκαν μέσα υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι στιγμής από την τράπεζα δεν έχει ανακοινωθεί το χρηματικό ποσό, ενώ οι αρχές δεν έχουν αποδεσμεύσει στοιχεία για το σχέδιο δράσης.

Από τις λιγοστές πληροφορίες που δημοσιεύονται στα media αναφέρεται ότι οι ληστές

ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Ωστόσο καμία αναφορά δεν γίνεται:

Αποσπασματικές και μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες τοποθετούν τη λεία των ληστών μεταξύ 10 και 15,000 ευρώ. Ποσό που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το ρίσκο της ληστείας σε τόσο κεντρικό σημείο, με την οργάνωση, τη μεθοδικότητα και τον τρόπο διαφυγής που αυτό πραγματοποιήθηκε.

Χτύπημα υψηλού προφίλ

Η επιδρομή σε κατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχή με πολύ μεγάλη πυκνότητα αστυνομικών, διαρκή ροή αυτοκινήτων και πεζών, αποτελεί πλήγμα υψηλού προφίλ και προσεκτικής σχεδίασης. Τούτων δοθέντων, είναι σαφές ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους και όχι περιστασιακούς ληστές.

Το κίνητρο είναι βέβαια τα χρήματα, αλλά υπάρχουν και ερωτηματικά. Οι ληστές εκτός από τον βαρύ οπλισμό που έχει ένα βαθμό δυσκολίας η απόκτησή του, γνώριζαν την διαθεσιμότητα κεφαλαίων σε ρευστό, εκτός χρηματοκιβωτίου, την κίνηση της περιοχής και πιθανώς το σχέδιο αστυνόμευσης, δεδομένου ότι το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα απέχει μετά βίας 50 μέτρα ή το πολύ δύο λεπτά από το σημείο.

Συνεπώς, μελετάται το ενδεχόμενο ο στόχος να μην εξαντλείται στη ληστεία της τράπεζας, αλλά να είναι πολιτικός. Σε ένα τέτοιο σεναριο οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση, νέα η την επανεμφάνηση παλαιότερης.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ληστεία να έχει διαπραχθεί από ομάδα με insiders, κάτι που αλλάζει την εξίσωση.

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version