if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε υψηλά 13 ετών το Αλουμίνιο λόγω πραξικοπήματος στη Γουινέα

Σε νέο ρεκόρ 13 ετών σκαρφάλωσε η τιμή του Αλουμινίου,

Σε νέο ρεκόρ 13 ετών σκαρφάλωσε η τιμή του Αλουμινίου,

Σε νέο ρεκόρ 13 ετών σκαρφάλωσε η τιμή του Αλουμινίου, καθώς τα προβλήματα στην παραγωγή πρώτων υλών, τα logistics και η επανεκκίνηση των οικονομιών δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό κοκτέιλ που τροφοδοτεί την εκτόξευση των τιμών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλουμινίου επέκτειναν το πρόσφατο ράλι, φτάνοντας στα 2,800 δολάρια τον τόνο τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2008, καθώς η προσφορά διαταράχθηκε περαιτέρω από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό βωξίτη και τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Κίνας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι τιμές του αλουμινίου έχουν ήδη αυξηθεί περισσότερο από 40% φέτος καθώς η αύξηση της ζήτησης λόγω των μαζικών παγκόσμιων μέτρων τόνωσης προήλθε από τις κορυφαίες περικοπές της παραγωγής στην Κίνα και τις διαταραχές στη ναυτιλία. τους τελευταίους μήνες.

Η παραγωγή στην Κίνα συρρικνώθηκε λόγω διαταραχών που προκλήθηκαν από πλημμύρες και καθώς η χώρα κατέστειλε την τήξη για να μειώσει τη ρύπανση και να επιτύχει πράσινους στόχους. Εν τω μεταξύ, στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ενεργειακά εντατικών μετάλλων, η ανεπαρκής παροχή άνθρακα απειλεί την τοπική παραγωγή.

Επίσης, τα εμπορευματοκιβώτια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βιομηχανικών μετάλλων από την Ασία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι σε έλλειψη, ασκώντας πρόσθετη πίεση στις τιμές.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version