if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Δεκάδες νεκροί από την Ida στις ΗΠΑ: Επενδύσεις και… ευθύνες μοιράζουν Μπάιντεν και ντε Μπλάσιο

Δεκάδες νεκροί από την Ida στις ΗΠΑ

Υποσχέσεις για επενδύσεις με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και την ανακούφηση των πληττόμενων περιοχών, δίνει ο Μπάιντεν καθώς ο τυφώνας Ida

Υποσχέσεις για ιστορικά μεγάλες επενδύσεις με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και την ανακούφηση των πληττόμενων περιοχών, δίνει ο Τζο Μπάιντεν καθώς ο τυφώνας Ida αφήνει πίσω του τεράστιες καταστροφές και πάνω από 45 νεκρούς. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιτίθεται “χωρίς γάντια” στους μετεωρολόγους.

Η κλιματική αλλαγή και οι… μετεωρολόγοι ευθύνονται για τις τεράστιες καταστροφές και τους δεκάδες νεκρούς από τον τυφώνα Ida, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν και τον Μπιλ ντε Μπλάσιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στη συχνότητα των καταιγίδων είναι ακόμα ασαφής, αλλά γνωρίζουμε ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας θερμαίνουν τον αέρα πάνω και καθιστούν περισσότερη ενέργεια διαθέσιμη για την οδήγηση τυφώνων, κυκλώνων και τυφώνων. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να είναι πιο έντονες με πιο ακραίες βροχοπτώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Αντιθέτως, οι τυφώνες έχουν καταστεί “κανονικότητα”, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νέοι και αυστηρότεροι κανονισμοί για την κατασκευή κτιρίων και με τις υποδομές να παραπαίουν.

Διαχείρηση Μπάιντεν-Ντε Μπλάσιο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λέει ότι απαιτείται «ιστορική επένδυση» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς τα βορειοανατολικά ξεσηκώνονται από πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 45 ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν καταστροφή που σχετίζεται με το κλίμα σε ολόκληρη τη χώρα και η αντιμετώπισή της είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο στο Νιου Τζέρσεϊ όσο και στη Νέα Υόρκη, επιτρέποντας και στα δύο κράτη να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την υποστήριξη των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, επέκρινε τους ειδικούς του καιρού, λέγοντας ότι οι προβλέψεις τους «κοροϊδεύονται σε λίγα λεπτά». Είπε ότι είχε προειδοποιηθεί να περιμένει βροχή μεταξύ 7,5 και 15 εκατοστών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, ένα ρεκόρ 3,15 ίντσες έπεσε στο Central Park σε μόλις μία ώρα.

Νεκροί

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, δήλωσε ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία του – οι περισσότεροι κολλήθηκαν στα οχήματά τους καθώς ανέβηκαν τα νερά
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι δύο ετών. Έντεκα από αυτούς πνίγηκαν ενώ είχαν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα υπόγεια, ανέφεραν αξιωματούχοι

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσυλβάνια, ενώ ένας κρατικός στρατιώτης στο Κονέκτικατ παρασύρθηκε καθώς ανταποκρίθηκε σε κλήση

Αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια

Κλιματική αλλαγή

Η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ανέβει κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική εποχή και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, εκτός εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν απότομες περικοπές στις εκπομπές.

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version