if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πετρέλαιο: κλείνει την εβδομάδα σε βαθύ… κόκκινο

Καθ οδόν για βαριές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση βρίσκονται τα futures του πετρελαίου, καθώς οι αγορές επηρεάζονται από τους φόβους για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα στη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, καθώς και από τις προσδοκίες για ταχύτερη έναρκξη της διαδικασίας tapering από τη Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου WTI αναρριχήθηκαν πάνω από 64 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αντιδρώντας από την πρώτη στο χαμηλότερο επίπεδο από την 21η Μαΐου, που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Πρόκειται για έξι σερί πτωτικές συνεδριάσεις, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2020, το οποίο επιχειρεί να ανακόψει τώρα.

Ωστόσο, ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ, το WTI, καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 6%, τις οποίες δύσκολα θα μετριάσει.

Πετρέλαιο: κλείνει την εβδομάδα σε βαθύ… κόκκινο

Εν τω μεταξύ, το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό 9 μηνών καθώς η Fed προετοιμάζεται να περιορίσει το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μειώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων που τιμολογούνται στο νόμισμα.

Σε επίπεδο στοιχείων, η έκθεση EIA έδειξε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 435,5 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020. Αλλά τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα 0,696 εκατομμύρια βαρέλια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version