Τα εμπορεύματα δέχθηκαν πιέσεις την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου καθώς οι επενδυτές φαίνεται να λαμβάνουν αποστάσεις εν μέσω νέας επιδημικής έξαρσης και παγκόσμιας επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα.
Η στάση των επενδυτών υποδηλώνει βαρύνουσες ανησυχίες για τις προοπτικές οικονομικές ανάκαμψης και σημαντική μείωση της ορατότητας.
Τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί διεθνώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της αίσθησης ανααφάλειας, καθώς καταδεικνύουν υποχώρηση της αναπτυξιακής δυναμικής. Την ίδια στιγμή, διεθνώς οι τραπεζίτες πιέζουν να ανοίξει η συζήτηση για την σταδιακή αναδίπλωση των κεντρικών τραπεζών και την αύξηση του κόστους του χρήματος.
Τα δεδομένα
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις τον Ιούλιο και η ανάπτυξη των κινεζικών λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε.
Ο χαλκός, που θεωρείται οικονομικό βαρόμετρο, έπεσε στα 4,196 δολάρια/λίβρα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα.
Άλλα βασικά μέταλλα, όπως το νικέλιο υποχώρησαν για δεύτερη σερί συνεδρίαση κάτω από τα 19.500 δολάρια ανά τόνο. Το αλουμίνιο επίσης υποχώρησε περαιτέρω κάτω από $ 2.600/τόνο.
Το αργό Brent, που αποτελει παγκόσμιο δείκτη αναφοράς πετρελαίου διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 69 δολάρια, καταγράφοντας παράλληλα το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Μάρτιο.
Ο χρυσός υποχώρησε στα υψηλότερα επίπεδα εβδομάδας στα 1.795 $/ουγκιά και το Παλλάδιο έχασε περισσότερο από 4% υποχωρώντας κάτω από τα 2.500 $ ανά ουγκιά.
Το σιτάρι διολίσθησε περισσότερο από 3% στα 7,3 δολάρια το μπουκέτο και το καλαμπόκι έχασε σχεδόν 1% σε κάτω από τα 5,6 δολάρια το βαρέλι.