if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέα βουτιά του ευρώ στα χαμηλά 9μήνου

Νέες πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020, καθώς τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασία στις ΗΠΑ, επαναφέρουν την πρόωρη αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής επί τάπητος.

Το ευρώ υποχώρησε στα 1,17 δολάρια κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, κινείται γύρω από το πιο αδύναμο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για έναρξη της διαδικασίας tapering.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιμείνει στην τρέχουσα πολιτική για συγκριτικά μεγαλύτερο από τη Fed χρονικό διάστημα.

Κριστίν Λαγκάρντ, Ζερόμ Πάουελ και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Gap προσδοκιών και… προσώπων

Αυτό καταδεικνύει ότι οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ λαμβάνονται στην “ονομαστική τους αξία” από τις αγορές ενώ αντιστοίχως του Τζερόμ Πάουελ δέχονται… επιθετικό haircut και αποτιμώνται σε discount.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε επίσης για ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική ανάκαμψη. Η επικαιροποιημένη καθοδήγηση ώθησε τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στο μέλλον, καθώς η ΕΚΤ βλέπει πληθωρισμό κάτω του 2% έως τουλάχιστον το 2023.

Ωστόσο, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιτπώσεις της μετάλλαξης Δέλτα μετριάζεται εξαιτίας της επιμονής των κυβερνήσεων στην άρση των μέτρων. Βέβαια, ουδείς μπορεί να προβλέψει τί θα συμβεί το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όχι τουλάχιστον με επαρκή βαθμό βεβαιότητας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version