if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ράλι στη βρώμη: Η μικρότερη συγκομιδή των τελευταίων 155 ετών

Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την απότομη αύξηση της ζήτησης, εκτοξεύουν τις τιμές της βρώμης

Η έντονη και διαρκής ξηρασία εκτόξευσε τις τιμές βρώμης εγείροντας, μαζί με τα σιτηρά, ανησυχίες στις αγορές σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού τροφίμων.

Η κλιματική αλλαγή αποδεικνύει πως είναι εδώ, επηρεάζοντας άμεσα τις καλλιέργειες, ειδικά στα ζωτικής σημασίας δημητριακά που είναι απαραίτητα για τη βασική διατροφή παγκοσμίως, ειδικά σε έναν κόσμο 8 δισεκατομμυρίων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ως συνέπεια, η καταστροφή των καλλιεργειών σε συνδυασμό με την απότομη αύξηση της ζήτησης μετά το άνοιγμα των οικονομιών, οδήγησαν σε αυτή την άνοδο τιμών. Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, ενδεχόμενη πτώση της ζήτησης θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την αγορά.

Τα στοιχεία

Συγκεκριμένα, οι τιμές της βρώμης αυξήθηκαν σε πάνω από 4,5 δολάρια το μόδιο για τον μήνα Ιούλιο, σημειώνοντας αλματώδη αύξηση από τον Απρίλιο του 2014, εφόσον το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας μείωσε δραστικά τις προοπτικές παραγωγής βρώμης στις ΗΠΑ, εξαιτίας των συνθηκών ξηρασίας.

Η συγκομιδή των ΗΠΑ εκτιμάται σε 41,3 εκατομμύρια μόδια για το 2021, όντας η μικρότερη συγκομιδή από το 1866, καθώς ο ζεστός και ξηρός καιρός επηρεάζει την παραγωγή τροφίμων.

Κλείνοντας με τον Καναδά ο οποίος αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά θέματα ξηρασίας, η συγκομιδή βρώμης του Καναδά ανέρχεται συνολικά σε περίπου 268,7 εκατομμύρια μόδια, δηλαδή σε περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version