if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βρήκαν crypto-funding της Χαμάς μέσα από το Blockchain

Μέχρι πρότινος η διακίνηση μαύρου χρήματος μέσα από κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία Blockchain αποτελούσε διασφάλιση της αδυναμίας ανίχνευσης της προέλευσης και του τελικού αποδέκτη, πόσο μάλλον του συσχετισμού τους. Αυτό όμως φαίνεται ότι βαθμιαία αλλάζει και πως οι αρχές έχουν βρει “κλειδιά” για τους αλγόριθμους και έχουν αναπτύξει τεχνογνωσία που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν την πορεία του χρήματος και στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το εθνικό γραφείο του Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (NBCTF) δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσχεση κρυπτονομισμάτων που κατέχουν ψηφιακά πορτοφόλια που σχετίζονται με εκστρατείες δωρεάς που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κατάσχεση περιλάμβανε, αλλά δεν περιοριζόταν, στις Ταξιαρχίες Al Qassam (AQB), η οποία είναι η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς και σύμφωνα με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή η δράση έρχεται μετά από μια σημαντική αύξηση των δωρεών κρυπτονομισμάτων στη Χαμάς τον Μάιο μετά από αυξημένες μάχες μεταξύ της ομάδας και των ισραηλινών δυνάμεων.

Είναι η πρώτη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας που περιλαμβάνει τόσο μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων, καθώς η NBCTF κατάσχεσε όχι μόνο τα Bitcoin, αλλά και τα Ether, XRP, Tether και άλλα κρυπτονομίσματα.

Τέτοιες εξελίξεις μεταβάλλουν άρδην το ισοζύγιο γεωπολιτικής ισχύος και της γεωοικονομικής διάρθρωσης. Η διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω κρυπτονομισμάτων καθίσταται προοδευτικά δυσκολότερη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ανάλυση του Blockchain

Η ανάλυση blockchain συνέβαλε στην έρευνα, καθώς έδειξε τη μετακίνηση χρημάτων δωρεάς σε ανταλλαγές.

 

Blockchain
Βρήκαν crypto-funding της Χαμάς μέσα από το Blockchain

 

Το γράφημα Chainalysis Reactor δείχνει το τμήμα Bitcoin των συναλλαγών που πραγματοποιούνται από πολλές από τις διευθύνσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση του NBCTF. Πολλές από αυτές τις διευθύνσεις έχουν αποδοθεί σε άτομα που συνδέονται με τις εκστρατείες δωρεάς.

Τα πορτοκαλί εξάγωνα αντιπροσωπεύουν διευθύνσεις καταθέσεων που φιλοξενούνται από ένα μεγάλο, mainstream κρυπτογράφηση και ελέγχονται από άτομα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του NBCTF. Στο γράφημα φαίνεται ο τρόπος μεταφοράς των χρημάτων σε αυτές τις διευθύνσεις ανταλλαγής από τις διευθύνσεις δωρεάς της Χαμάς, συχνά περνώντας πρώτα μέσω ενδιάμεσων πορτοφολιών, ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων υψηλού κινδύνου και επιχειρήσεων παροχής χρημάτων (MSB).

Είναι ενδιαφέρον ότι δύο διευθύνσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση έλαβαν χρήματα από διευθύνσεις που σχετίζονται με το γραφείο Idlib του BitcoinTransfer, μια συριακή ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Ένας άλλος λογαριασμός έλαβε κεφάλαια από ένα MSB που εδρεύει στη Μέση Ανατολή και είχε προηγουμένως λάβει κεφάλαια από το Ibn Media Taymiyya Media Center (ITMC), έναν οργανισμό που είχε επίσης συνδεθεί με χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στο παρελθόν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version