Την προφυλάκιση ενός Γεωργιανού με βάση κατηγορητήριο για τη συμμετοχή στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου δολοφονήθηκε η Καρολάιν καθώς και για μια ληστεία στο Πικέρμι, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.
Αν και ο Γεωργιανός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και η αστυνομία δεν έχει παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία για την εμπλοκή του, εν τούτοις η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία, καθώς συνελήφθη προσπαθώντας να φύγει παρανόμως από την Ελλάδα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για να διαταχθεί η προφυλάκιση υπόπτου απαιτείται η απόδειξη κινδύνου φυγής από τη χώρα ή τέλεσης νέων αξιόπινων πράξεων.
Ειδικότερα, Γεωργαινός συνελήφθη στον Έβρο προσπαθώντας να φύγει από την Ελλάδα. Οι αρχές έχουν απλώσει ένα ιδιαίτερα ευρύ δίχτυ για τη σύλληψη των δραστών. Έτσι, αναζητούν πρόσωπα που παρουσιάζουν ύποπτη συμπεριφορά και αναζητούν διέξοδο σε αυτή τη φάση, προσδιορίζοντας δηλαδή το ψυχολογικό προφίλ των δραστών.
Στην απολογία του ο Γεωργιανος συλληφθείς αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται για τη ληστεία στο Πικέρμι πριν περίπου 3 μήνες, ενώ αρνήθηκε οποιαδηποτε συμμετοχή του στη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκα Νερα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Μπαλτζόγλου ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση ρης 20χρονης Καρολάιν, αλλά ούτε και με τη ληστεία στο Πικέρμι.
Κινήσεις Χρυσοχοΐδη
Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο φάκελο για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος σε Αθήνα και Μύκονο, εστιάζοντας στη μαφία που λυμαίνεται τη νύχτα.
Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέεται ότι η μελέτη της Ασφάλειας αφενός περιλαμβάνει μόνο ονόματα και αφετέρου τις ομάδες-συμμορίες, αλλά και τις διασυνδέσεις μεταξύ τους. Ως εκ τούτου, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει προτεραιότητα στη διερεύνηση. Έτσι καλλιεργούνται προσδοκίες για εντυπωσιακές επιχειρήσεις και συλλήψεις. Τέτοιες εξαγγελίες και προαναγγελίες βέβαια, δεν βοηθούν, καθώς οι κακοποιοί και οι ηγέτες των οργανώσεων αυτών θα φροντίσουν να… “εξαφανιστούν”
Εν τέλει, έχει ήδη διαρρεύσει η αναβάθμιση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη φάση, αλλά και όλες τις μεγάλες υποθέσεις. Μέχρι τώρα, τις περισσότερες υποθέσεις αυτού του είδους χειριζόταν το Τμήμα Εκβιαστών, που άνηκε στην Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
Συνεπώς, πλέον δημιουργείται η αίσθηση ευρύτερης αναδιάρθρωσης του οργανογράμματος της Ασφάλειας. Αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, μεταβίβαση δικαιοδοσιών και υποθέσεων.