if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Συνελλήφθη ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, αφού νωρίτερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας του.

Τη σύλληψη του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού πραγματοποίησε η αστυνομία του Βελγίου εκτελώντας το σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Ελλάδα μετά την καταδίκη του στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προϊδεάσει πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία των Αθηνών».

O Γιάννης Λαγός, στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής δεν μπήκε στη φυλακή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version