if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ελεύθερος «κρυπτοεκβιαστής» που απειλούσε να ανατινάξει βρετανικό νοσοκομείο

hacker

Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 33χρονος Ιταλός υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, και ειδικός στους υπολογιστές, Emil Apreda, ο οποίος απειλούσε πέρυσι να ανατινάξει το βρετανικό νοσοκομείο NHS εάν δεν πληρωνόταν λύτρα 10 εκατ. λιρών σε BitCoin

Ο Apreda στα 18 συνολικά mail που έστειλε, παρουσιάστηκε ως μέλος της νεοναζιστικής ομάδας «Combat 18», και υποστήριζε ότι εάν δεν πληρωθεί με λύτρα 10 εκατ. λιρών σε BitCoin από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2020 θα ανατίναζε με βόμβα το νοσοκομείο NHS, ενώ απείλησε να στοχεύσει τόσο διαδηλώσεις του κινήματος «Black Lives Matters», όσο και Βρετανούς βουλευτές εάν δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματά του. 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ωστόσο, η Βρετανική Εθνική Μονάδας αντιμετώπισης εγκλήματος στον κυβερνοχώρο (NCA) κατάφερε να τον εντοπίσει, και τελικά συνελήφθη στη Γερμανία στις 15 Ιουνίου του 2020. Η δίκη του έγινε σε γερμανικό δικαστήριο, και η απόφαση της καταδίκης του σε 3 χρόνια φυλάκιση εκδόθηκε την χθες Πέμπτη.

Ωστόσο, παρά την καταδίκη του, ο Apreda αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση μέχρι την επικύρωση της καταδίκης. Η ετυμηγορία δεν είναι άμεσα δεσμευτική και μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός μιας εβδομάδας, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία.

Σύμφωνα πάντως με τον αναπληρωτή διευθυντή της NCA, Nigel Leary, οι απειλές του Apreda για έκρηξη βόμβας δεν ήταν πραγματικές, καθώς οι έρευνες δεν έδειξαν ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε υλικά που σχετίζονται με βόμβες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version