Σε σημείο καμπής βρίσκεται πλέον η Λιβύη καθώς σχηματίστηκε πλέον η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπό τον μεταβατικό πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά. Τώρα, το Κοινοβούλιο καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, κάτι που δεν είχε λάβει η προηγούμενη του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.
Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το αργότερο μέχρι τις 19 Μαρτίου.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ήταν πορηγουμένως πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα και απελάθηκε μετά την υπογραφή του τουρκολιβυικού Μνημονίου.
Ο Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «πρωταρχικός στόχος του είναι να ενώσει τους Λίβυους». Επίσης ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης συμπλήρωσε ότι ότι βασικό κριτήριό του στην επιλογή των προσώπων είναι οι ικανότητές τους. Δεν αποκάλυψε ούτε πόσοι θα είναι οι υπουργοί, ούτε τα ονόματά τους.
Επανέλαβε ωστόσο ότι επιδίωξε να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των τριών επαρχιών, της Ανατολικής, τη Δυτικής και της Νότιας Λιβύης, ώστε να μπορέσει να επανενώσει τους θεσμούς και να οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.
Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση μέχρι τις 19 Μαρτίου. Όπως και οι άλλοι θεσμοί της χώρας ωστόσο, είναι και αυτό διχασμένο, ακόμη και για τον τόπο όπου θα συνεδριάσει: ο πρόεδρός του, Αγκίλα Σάλεχ και κάποιοι βουλευτές θέλουν να γίνει αυτή η συνεδρίαση στη Σύρτη, ανάμεσα ακριβώς στη Δυτική και την Ανατολική Λιβύη, ενώ 140 βουλευτές προκρίνουν τη Σαμπράτα, στη Δυτική Λιβύη.