if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η ΕΕ θα πάρει 9 εκατ. παραπάνω δόσεις από την AstraZeneca

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε νέα συμφωνία για την παράδοση επιπλέον 9 εκατ. δόσεων εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 κατέληξαν Κομισιόν και AstraZeneca, μετά από διαπραγμάτευση που φάνηκε να φτάνει στα άκρα.

Μετά από διαπραγματεύσεις, απειλές και εφόδους, εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca από EMA και την Κομισιόν. Λίγες ώρες μετά την έγκριση του, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε συμφωνία για αύξηση των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ στο πρώτο τρίμηνο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Έτσι, συνολικά η ΕΕ θα παραλάβει 40 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού το πρώτο 3μηνο του 2021.

Το Tweet της φον ντερ Λάιεν

Σε ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε πως η AstraZeneca “θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο”.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα έγκαιρης παράδοσης δόσεων, δεδομένου ότι για μειωμένες παραδόσεις έχουν προειδοποιήσει Pfizer και Moderna. Έτσι, όλα δείχνουν πως η ΕΕ θα καταφύγει σε μοντέλο εμβολιασμού πολλών ταχυτήτων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version