Απορρίφθηκαν για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από πολίτες για τους περιορισμούς στον αριθμό των πιστών, που μπορούν να παρακολουθήσουν τις θείες λειτουργίες. Η απόφαση αν και δεν υπεισέρχεται στην ουσία είναι αντίστοιχη με αυτή που είχε λάβει το ΣτΕ σε προσφυγές για την απόφαση της αστυνομίας να περιορίσει αυτοβούλως, πέραν του νόμου το όριο των υπαίθριων συναθροίσεων στις επετείους του Πολυτεχνείου και του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Νόμιμο έκρινε το ΣτΕ τον περιορισμό των πιστών που μπορούν να παρακολουθήσουν λειτουργίες εντός των ναών, προτάσσοντας λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, με αναφορά στη Δημόσια Υγεία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι τα μέτρα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των πολιτών.
Οι αιτήσεις είχαν κατατεθεί για τις απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά το σκεπτικό της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη λήψη μέτρων που αφορούν τα μέτρα για την πανδημία και στην Εκκλησία.
Η δημόσια υγεία και ο περιορισμός της διασποράς του κορονοιού σταθμίστηκαν ως υπέρτερα από τους ανώτατους δικαστικούς οι οποίοι έθεσαν διά της αποφάσεώς τους και το μέτρο νομιμότητας των μέτρων κατά της πανδημίας και για την λειτουργία των Εκκλησιών.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ΔΙΣ δεν προσέφυγε στο ΣτΕ για τον περιορισμό της λειτουργίας των εκκλησιών τα Θεοφάνεια, αν και είχε αρχίσει να διαφανεί ότι θα το πράξει, συλλογικά ή ad hoc.