Όταν η συζήτηση έρχεται στα μέτρα στήριξης των οικονομιών για τον κορονοϊό, πολλά λέγονται. Το πιο συνηθισμένο μέτρο σύγκρισης είναι το οικονομικό μέγεθος, αυτό είναι απατηλό και συνήθως αποπροσανατολιστικό.
Όπως αναφέρει το Bruegel, οι ΗΠΑ που έχουν ρίξει τα περισσότερα λεφτά στην οικονομία τους, δεν φτάνουν στο επίπεδο των μέτρων στήριξης άλλων χωρών
Σύμφωνα μάλιστα με το Bruegel, οι ΗΠΑ που έχουν ρίξει τα περισσότερα λεφτά στην οικονομία τους, στην πραγματικότητα έχουν διαμορφώσει πακέτα που θα έχουν μικρό αντίκτυπο στην οικονομία, έναντι άλλων ανεπτυγμένων χωρών.
Οι ΗΠΑ ενέκριναν το τρίτο νομοσχέδιο τόνωσης της οικονομίας. Σύμφωνα με μια ανάλυση του think tank Bruegel, οι ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που προσφέρει ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο οικονομικής βοήθειας και τόνωσης από ό, τι άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
Το πακέτο των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αυξήσει το επίπεδο τόνωσης από το προηγούμενο 14%(του ΑΕΠ του 2019) σε περίπου 18%.
Ενώ αυτό θα αφήσει τις ΗΠΑ στο χαμηλότερο σημείο της σύγκρισης, το μερίδιο της χώρας στην άμεση δημοσιονομική ώθηση είναι υψηλότερο από ό, τι αλλού. Δεδομένου ότι οι επιταγές μετρητών για τους πολίτες περιλαμβάνονται και πάλι στο νέο νομοσχέδιο, το υψηλό επίπεδο άμεσων δαπανών πιθανότατα θα παραμείνει το ίδιο μετά την εγγραφή του νέου λογαριασμού στον υπολογισμό του Bruegel, η έκθεση του οποίου ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 24 Νοεμβρίου 2020.
Οι επιταγές του Απριλίου για 1.200 δολάρια σε όλους τους Αμερικανούς, με την προαίρεση εισοδηματικών κριτηρίων, ανήλθαν σε 600 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μεμονωμένο στοιχείο σε ολόκληρο το πακέτο τόνωσης, που αποτελούσαν σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσα κίνητρα και 560 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα σε αναβολές (φόρου μισθοδοσίας και φοιτητικών δανείων) και σε μέτρα ρευστότητας / εγγύησης.