if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο και εργάτες στη Λακωνία

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6

Σε συναγερμό για δύο εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 1500 επιβαίνοντες στη Μήλο και επίσης μεγάλης πυκνότητας πυρήνας μεταξύ εργατών γης στη Λακωνία.

Πρόκειται για δύο δυνητικές εστίες υπερμετάδοσης, οι οποίες θα πρέπει να απομονωθούν και να ιχνηλατηθούν, δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχαν αυξημένη κινητικότητα και επαφές με άλλες κοινότητες ατόμων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το μεν κρουαζιερόπλοιο, Mein Shiff 6, επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τη Μήλο όπου βρίσκεται. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μάλιστα σηματοδότησε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Οι εργάτες γης, υποτίθεται, ότι ελέγχονται στα σύνορα, που σημαίνει είτε ότι οι έλεγχοι είναι ανεπαρκείς, είτε ότι η πηγή μετάδοσης προέρχεται από την τοπική κοινωνία, καθιστώντας το πρόβλημα πολύ πιο σύνθετο.

Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέσα σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

Το πλοίο ξεκίνησε 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο με προορισμό τον Πειραιά και διαθέτει 666 μέλη πληρώματος, ενώ μεταφέρει 922 επιβάτες.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση επαφών.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη Λακωνία ο Τσιόδρας

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ανησυχία επικρατεί στον Ευρώτα της Λακωνίας μετά τα 32 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Ειδικότερα, 32 εργάτες γης βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.

Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version