Επιμένει στη λογική της εμπροσθοβαρούς επικοινωνιακής διαχείρισης της κακοκαιρίας Ιανός, η ελληνική κυβέρνηση, με την Πολιτική Προστασία να αναγγέλλει τη δεύτερη σύσκεψη για το ζήτημα, σε λιγότερο από 24 ώρες.
Με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να προλειάνει το έδαφος για τη διαχείριση μεγάλων καταστροφών ή ακόμα και νεκρών από την κακοκαιρία. Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία επιδεικνύει αντανακλαστικά και νέα συμπεριφορά μετά το φιάσκο με τις πλημμύρες της Εύβοιας, που στοίχησαν τη ζωή σε 8 ανθρώπους και προκάλεσαν κοινωνική κατακραυγή.
Να σημειωθεί ότι ο Ιανός αναβαθμίστηκε σε μεσογειακό τυφώνα, ανεβάζοντας το επίπεδο συναγερμού στην Ελλάδα.
Έτσι, όπως ανακοινώθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έχει συγκαλέσει νέα, ευρεία σύσκεψη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), για το συνεχή συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός) που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας , ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.
Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.
Μετά το πέρας της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.