Επτά ελληνικές εταιρείες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή στο Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (PAV 10), που θα φιλοξενηθεί στην 85η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία και θα φέρει τον τίτλο «Greece meets Germany».
Πρόκειται για τις ISOMAT, Software Competitiveness International (SCI), Osipidis Travel Service, MStR Law SA, MAZARS, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (AEGEAN Motorway) και Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ).
Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής οικοδομικών χημικών και κονιαμάτων, της έρευνας και ανάπτυξης λογισμικών και υπηρεσιών πληροφορικής, των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, των νομικών υπηρεσιών, της παροχής ελεγκτικών, συμβουλευτικών και φορολογικών υπηρεσιών, της διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και της παραγωγής νεοτεχνολογικών προϊόντων.
Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε θα διαρκέσει η Διεθνής Έκθεση, οι εν λόγω εταιρείες εστιάζοντας στην εξωστρέφεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της διοργάνωσης τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αναζητώντας ευκαιρίες σύναψης νέων εμπορικών ή και επενδυτικών συνεργασιών, συμμετέχοντας παράλληλα και σε προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις.
Σημειώνεται ότι, το περιθώριο δήλωσης συμμετοχής στο Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου «Greece meets Germany», εκπνέει τις επόμενες ημέρες, με τη διαθεσιμότητα να είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένη.
Υπενθυμίζεται ότι, στο μεταξύ έχουν ήδη κλείσει οι συμμετοχές στο Εθνικό Γερμανικό Περίπτερο 13, στο οποίο θα φιλοξενηθούν συνολικά 56 εκπρόσωποι του γερμανικού επιχειρείν καθώς και θεσμικών φορέων της γερμανικής πολιτείας.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «καλωσορίζοντας» τις ελληνικές συμμετοχές στο Ομαδικό Περίπτερο του φορέα δήλωσε ότι «η 85η ΔΕΘ θα διευρύνει τον ορίζοντα της εξωστρεφούς δράσης κάθε συμμετέχουσας εταιρείας στη Διοργάνωση. Ελλάδα και Γερμανία, κινούμενες κόντρα στον Covid-19, θα λάβουν στη Θεσσαλονίκη τη “σκυτάλη” από το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου, δίνοντας συνέχεια σε έναν “επενδυτικό μαραθώνιο”, που μέχρι σήμερα έχει αναδείξει πολλούς και σημαντικούς “νικητές”».