if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οι trigger happy traders εξανάγκασαν το χέρι του Τραμπ

Λελογισμένο ρίσκο, προειδοποιητική βολή για το Πεκίνο ή απλά ατύχημα; Ουδείς δεν γνωρίζει τί κρύβεται τελικά πίσω από την βεβαίωση θανάτου της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας από τον σύμβουλο του Τραμπ και την στιγμιαία επαναφορά της από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι αγορές, πάντως, επέδειξαν αντανακλαστικά αλλά και το πόσο ευαίσθητες είναι, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι κάθε σταγόνα μπορεί να ξεχειλίσει το ποτήρι. Τα fututres του Dow Jones κατέγραψαν την αντίδραση των επενδυτών με βουτιά 400 μονάδων, στην υποψία ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται για νέο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι δηλώσεις Ναβάρο, κινδύνεψαν να υπονομεύσουν το κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας που οικοδομείται στις αγορές, με τους επενδυτές να χτίζουν θέσεις σε κυκλικές εταιρίες με ισχυρούς ισολογισμούς και ιδιαίτερα στις τεχνολογικές.

Τι ακριβώς συνέβη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα είναι «άθικτη», αφού ο σύμβουλός του Πίτερ Ναβάρο προκάλεσε σύγχυση με δήλωσή του ότι η συμφωνία έχει “πεθάνει”.

Ο Ναβάρο, απαντώντας σε ερώτηση της Martha MacCallum, στο Fox News, για το αν η συμφωνία έχει “τελειώσει” δήλωσε ότι΅: «Έχει τελειώσει. Ναί.”

Έν συνεχεία ο Ναβάρο επανήλθε υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του ερμηνεύθηκαν αυθαίρετα, αλλά οι αγορές δεν πείστηκαν, ενώ φαίνεται ότι αντιδράσεις καταγράφηκαν και στο Πεκίνο, με τον Τραμπ να αναγκάζεται να διαψεύσει μέσω twitter.

Το κλίμα στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι τεταμένο εξαιτίας της προσπάθειας του Τραμπ να χρεώσει στο Πεκίνο τις ευθύνες για τις επιπτώσεις του κορονοϊού, τον οποίο είχε αρχικά χαρακτηρίσει hoax, αλλά και λγω της νέας προσπάθειας προσάρτησης του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version