if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ξεσηκωμός κατά της καραντίνας στον Εχίνο.-Τα lockdown δοκιμάζουν κοινωνίες και κράτος

Σε τεστ κοινωνικής συνοχής και βούλησης επιβολής εξελίσσονται τα νέα τοπικά lockdowns που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τις εξάρσεις του κορονοϊού τοπικά. Οι κάτοικοι στον Εχίνο Ξάνθης, όπως και προγενέστερα οι Ρομά στον οικισμό Νέας Σμύρνης της Λάρισας αντιδρούν στην επιβολή καραντίνας και κάνουν λόγο για στοχοποίηση και εις βάρος τους διακριτική μεταχείριση.

Στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι τόνοι ανέβηκαν στον οικισμό με τους κατοίκους να ζητούν έντονα την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν και άλλοι οικισμοί με κρούσματα στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ κάνουν λόγο για στοχοποίηση του Εχίνου.

Οι αντιδράσεις των κοιωνιών σε στοχευμένα περιοριστικά μέτρα είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενες, ωστόσο όταν με την εισροή τουριστών και την πλήρη χαλάρωση μέτρων -που έρχεται νομοτελειακά με την τουριστική περίοδο- επιβληθούν περιοριστικά μέτρα σε περισσότερες περιοχές, τότε, ενδεχόμενο κύμα αντιδράσεων θα δοκιμάσει τη βούληση και ικανότητα των αρχών να τα επιβάλλουν αποτελεσματικά.

Το σκηνικό στον Εχίνο

Στην είσοδο του οικισμού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ζητώντας τους να ακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στην Ξάνθη βρέθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επιδημιολογικό πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στόχος της σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό», επισήμανε ο υφυπουργός, «να συνειδητοποιήσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα, αλλά με τον μοναδικό τρόπο που οι κάτοικοι του Εχίνου και της Ξάνθης έδωσαν τη μάχη στο πρώτο στάδιο και την κέρδισαν, έτσι πρέπει ουσιαστικά να κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη που θα δοθεί τις επόμενες μέρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Κάνουμε έκκληση και παράκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version