Ισχυροποιείται ο τέταρτος πόλος στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, μετά την εξαγορά της Forthnet απ;o τη BC Partners έναντι τιμήματος που προσεγγίζει τα 45 εκατ., καθώς αν και δεν διαθέτει άδεια φάσματος για την κινητή τηλεφωνία, πλέον δημιουργείται δυναμική ανταγωνισμού, καθώς ο νέος παίχτης θα επιδιώκει μερίδια αγοράς και την βέλτιστη εκμετάλλευση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, αναγκάζοντας άλλους παίχτες να διαμορφώσουν πιο ελκυστικά πακέτα.
Υπάρχουν βέβαια αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν και οι οποίες δεν είναι καθαρά διαδικαστικού τύπου, καθώς εμπλέκονται με τη μετοχική διάρθρωση της Forthnet, στην οποία συμμετέχουν οι τράπεζες αλλά και η κοινοπραξία Vodafone-Wind. Επίσης, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας BC-Forthnet απαιτούνται ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις, διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Η BC Partners, που επικράτησε τελικά στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση της Forthnet, είχε υποβάλλει προσφορά και τη Wind, στη διαδικασία πώλησης που έκαναν τα Funds που την ελέγχουν, αλλά τελικά αποφάσισαν να μην την ολοκληρώσουν. Επίσης, η BC ελέγχει τηλεπικοινωνιακές εταιρίες στα Βαλκάνια και τη Νοτιανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας ικανή τεχνογνωσία και καθετοποιημένες δομές για να επιτύχει περιορισμό του χρηματοοικονομικού κόστους.
Στο επόμενο στάδιο, πάντως, η Forthnet φαίνεται ότι θα ενεργοποιήσει συμφωνία για ενοικίαση φάσματος από τη Vodafone και θα επιχειρήσει είσοδο στην κινητή. Ακόμα είναι άγνωστα τα σχέδια της BC και το 5G.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για την απόκτηση της Forthnet είχαν ενδιαφερθεί αρκετοί παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τις διαπραγματεύσεις όμως να ναυαγούν και τον επιχειρηματία να κατηγορεί την Alpha Bank να έλλειψη ελαστικότητας.