Η EY παγκοσμίως, ανακοινώνει τη διάθεση ενός πλαισίου εργαλείων και λύσεων για τον χώρο εργασίας, για επιχειρήσεις και ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού που προετοιμάζονται για μία σταδιακή και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στους φυσικούς χώρους εργασίας.
- Το πλαίσιο δύο ταχυτήτων ενσωματώνει μεταβατικές υπηρεσίες για την επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με παράλληλη καθοδήγηση για την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου μετασχηματισμού
- Η προσέγγιση της EY βασίζεται σε μεθοδολογία που συνδυάζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας με τη διαχείριση κινδύνων
Το πλαίσιο «Φυσικής Επιστροφής και Επαναπροσδιορισμού της Εργασίας» (Physical Return & Work Reimagined) έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διευκόλυνση της ασφαλούς επιστροφής του στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς διάφορα κράτη ανά τον κόσμο προχωρούν σε αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν εξαιτίας του COVID-19, με σκοπό την επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας σε μία κανονικότητα.
Το διευρυμένο πλαίσιο της EY αποτελείται από δύο στάδια (Gear One και Gear Two) και περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο εργαλείων analytics και αξιολόγησης τεχνολογίας, που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τη διαχείριση κινδύνων και την κανονιστική συμμόρφωση, ενισχύοντας, παράλληλα, την εμπειρία των εργαζομένων στον χώρο εργασίας.
Το Πρώτο Στάδιο παρέχει άμεσα και εφαρμόσιμα βήματα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων και την αύξηση της επιχειρησιακής και λειτουργικής ικανότητας της επιχείρησης. Βασίζεται σε μια ευρεία προσέγγιση του ελέγχου ετοιμότητας και περιλαμβάνει ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης για τη διαχείριση της σταδιακής επιστροφής του εργατικού δυναμικού.
Οι παράμετροι του Πρώτου Σταδίου, περιλαμβάνουν:
- Επιστροφή στον χώρο εργασίας και επανασχεδιασμός των τρόπων εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός διαγνωστικού μοντέλου σχετικά με τον προγραμματισμό ανθρωπίνου δυναμικού, για το ποιος μπορεί και θα πρέπει να εργάζεται στον φυσικό χώρο εργασίας ή απομακρυσμένα.
- Την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που περικλείει την παρακολούθηση της υγείας, την κοινωνική αποστασιοποίηση, την ασφάλεια στον χώρο εργασίας και τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός υγιούς, φιλόξενου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.
- Την επιχειρησιακή συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται απομακρυσμένα, καθώς και τη διαχείριση σεναρίων και των διαφόρων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.
- Την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που συμπεριλαμβάνει την ενισχυμένη επικοινωνία με τους εργαζομένους, την κατάρτισή τους και την εξασφάλιση της συμμετοχή τους.
Επιπροσθέτως των τακτικών βημάτων και των πόρων που απαιτούνται για την ανάκαμψη και την επανεκκίνηση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων την «Πρώτη Ημέρα», το Δεύτερο Στάδιο παρέχει στις επιχειρήσεις ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, καθώς και δεδομένα και πληροφορίες που εξάγονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για να τις βοηθήσει στον εντοπισμό λειτουργικών αδυναμιών, τον μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού, που απαιτείται με βάση τα νέα δεδομένα, και την προετοιμασία για την «επόμενη κανονικότητα».
Σχολιάζοντας το επιχειρησιακό πλαίσιο που ανέπτυξε η ΕΥ, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος, παρατηρεί:
«Οι επιχειρήσεις και στην Ελλάδα, καλούνται σήμερα να σχεδιάσουν, αφενός, τη σταδιακή και ασφαλή επιστροφή των εργαζόμενων στον χώρο εργασίας και, αφετέρου, τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα, η οποία θα τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο, μέσα στο νέο αβέβαιο περιβάλλον που αναδύεται. Οι επιχειρήσεις που θα σχεδιάσουν και θα διαχειριστούν έγκαιρα τον μετασχηματισμό αυτό, αξιοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία, θα ενισχύσουν σημαντικά την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά τους, στη μετά-COVID-19 εποχή».