if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γερμανία: Πάτωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος, μαύρες οι προσδοκίες

Βουτιά στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία του σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία, τον Απρίλιο του 2020, υποχωρώντας χαμηλότερα από τις προβλέψεις, καθώς παρά τις προσδοκίες για αποκατάσταση της λειτουργικότητας, οι προσδοκίες είναι εντεινόμενα απαισιόδοξες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo Business Climate για τη Γερμανία υποχώρησε στις 74,3 μονάδες τον Απρίλιο του 2020, έναντι 85,9 τον προηγούμενο μήνα και κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για κάμψη στις 80 μονάδες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ήταν επίσης η πλέον οξεία μηνιαία πτώση στην ιστορία του δείκτη, καθώς η πανδημία κορονοϊού έπληξε επιχειρήσεις , θέσεις εργασίας και συνολική δραστηριότητα.

Ο υπο-δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε σε 69,4 από 79,5 το Μάρτιο και

ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες μειώθηκε σε 79,5 από 92,9.

Το κλίμα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία, επίσης, (-34,2 έναντι -7,6 το Μάρτιο), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η επιδείνωση του κλίματος στους εμπόρους (-48,4 έναντι -21).

Επιπρόσθετα, η εμπιστοσύνη στη βιομηχανία υποχώρησε στο -44,4 (έναντι -18,7 τον Μάρτιο), το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009 και το ηθικό μεταξύ των κατασκευαστών μειώθηκε σε -17,6 (έναντι 5 τον Μάρτιο).

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version