if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ελπίδα από Κίνα: Επανακάμπτει η βιομηχανική παραγωγή

Ελπίδες για ταχεία επανάκαμψη της Κίνας και βελτίωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία δημιουργεί η αλματώδης ανάκαμψη του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Caixin στην Κίνα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας, ο PMI της Γενικής Βιομηχανίας Caixin, σημείωσε άνοδο στις 50,1 μονάδες τον Μάρτιο του 2020, μετά από την υποχώρησή του σε ιστορικά χαμηλά των 40,3 μονάδων το Φεβρουάριο, λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η τελική τιμή, μάλιστα, υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών για ενίσχυση στις 45,5 μονάδες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτόξευση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες σηματοδοτεί επέκταση, ενώ οποιαδήποτε τιμή χαμηλότερα συρρίκνωσης. Συνεπώς, η επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι το ισχυρότερο μήνυμα από την ανακοίνωση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

Η παραγωγή αυξήθηκε ελαφρώς καθώς οι περισσότερες εταιρίες ξανάνοιξαν μετά από παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας.

Επίσης, ενισχύθηκαν οι αγορές, εν μέσω αναφορών σχετικά με την έλλειψη υλικών και μεγαλύτερης εξάρτησης από τα τρέχοντα αποθέματα.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση παρέμεινε εύθραυστη, με τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και οι εξαγωγικές πωλήσεις να συρρικνώνονται ραγδαία.

Η απασχόληση, εν τω μεταξύ, μειώθηκε περαιτέρω, ενώ οι πιέσεις στην παραγωγική δυναμικότηα εξακολούθησαν να υφίστανται.

Ο ρυθμός συσσώρευσης των καθυστερημένων οφελών ήταν ισχυρός, αν και ηπιότερος από τον προηγούμενο μήνα.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού παρέμειναν υπό πίεση, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης με τον δεύτερο ταχύτερο για περισσότερο από 12 χρόνια.

Τα στοιχεία για τις τιμές έδειξαν ότι το κόστος εισροών μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, με τις επιχειρήσεις να μειώνουν τις τιμές πώλησης.

Τέλος, το κλίμα διατηρήθηκε κοντά στο πενταετές υψηλό του Φεβρουαρίου,

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version